Kedves látogató!

 

Szeretettel köszöntjük Zalabér község honlapján!


Kérjük ismerje meg életünket, értékeinket.

Megköszönjük,  ha véleményével, javaslataival és cselekedeteivel segíti mindennapi munkánkat!


Zalabér község önkormányzata

Az Ön böngészője nem támogatja a Flash tartalmat. Telepítse fel a bővítményt.

Zalabéri művészeti iskola a nemzetközi sikere Kínában

 

Cseh Németh Ádám (15 éves) és Csiszár Péter (15 éves) is elnyerte a „Merit of the day award” (a nap festője) díjat Honkongban.

díjátadás Honkongban

2013. augusztus 25 - szeptember 2-ig tartott az a nemzetközi festészeti verseny „International Children Paiting Competition in Hongkong”, amelyre a zalabéri művészeti iskolából hívtak meg 3 diákot és a festészettanárukat.

A versenyre ez év januárjában lehetett pályázni, összesen 11.543 munkát küldtek el 52 különböző országból. A nemzetközi zsűri ezek közül elismerésben részesített 4 zalabéri diákot: Cseh Németh Ádámot, Dézsi Rékát, Németh Dominikát és Szalay Milánt. Majd ezek után a 20 legjobb művészeti iskolát, köztük a zalabérit is meghívták Hongkongba, a helyszíni versenyre. Ide 12 év felettiek mehettek, s tanáruk, Cseh Németh László döntésére bízták a válogatást. Végül Cseh Németh Ádám, Csiszár Péter és Rába László Dominik utazhatott. Az egyhetes rendezvényen a gyerekek napi 5-6 órában folytattak alkotó munkát, Hongkong különböző nevezetes helyein festettek. Az egy hetes ellátás és az utazás költsége a jutalom része volt a meghívottak számára. A kötött programon felül nagyon gazdag szabadidős kínálatban és kiváló ellátásban részesültek.

A zsűri naponta választotta ki a legjobb alkotásokat, a zalabériek közül  Cseh Németh Ádám és Csiszár Péter is megkapta  a nap festője elismerést. A fényképen balról jobbra Ádám, László és Péter. Mindhárom diák Zalaegerszegen kezdte meg a 9. évfolyamot: Ádám az Adyban, László a Zrínyiben és Péter a Széchenyiben.