EBÖSSZEÍRÁS!

Tisztelt Ebtartók és Ebtulajdonosok!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény ( a továbbiakban Ávt.) 42/B.§ (1) bekezdésének rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat-  ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez.

A települési önkormányzat az ebösszeírás alapján az ebtartók által szolgáltatott adatokról helyi elektronikus nyilvántartást köteles vezetni, az állat tulajdonosa, tartója és más személyek jogainak, személyes biztonságának és tulajdonának védelme, valamint ebrendészeti és állatvédelmi feladatainak hatékony ellátása céljából. Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. A 2024. évi ebösszeírás céljából kérem Zalabér Község közigazgatási területén tartott négy hónaposnál idősebb ebek tulajdonosait/tartóit, az „ Ebösszeíró adatlapot„ kitölteni és legkésőbb 2024. február 29. napjáig az alábbiakban felsorolt módokon az önkormányzathoz eljuttatni szíveskedjenek.

Az ebösszeíró adatlap beszerezhető a Kehidakustányi Közös Önkormányzati Hivatal Zalabéri Kirendeltségén 8798 Zalabér, Rákóczi Ferenc utca 2.  szám alatti Hivatalban, illetve letölthető innen :

„Jónak lenni jó”

„Jónak lenni jó” – Annyira közhelyes, de mégis annyira igaz. A Zalabéri Általános Iskolába járó helyi gyermekeknek hagyományos karácsony váró délutánján vehettem részt. Szülőként és önkéntesként ugyan már találkoztam a programmal és egyes részein részt is vettem, de így elejétől a végéig…sőt még azt követően is teljesen más élmény. A délután minden évben a Szent Antal Fogadóban kerül megrendezésre. Bangó Sándor kezdeményezésére az Önkormányzattal összefogva megkeresik a helyi vállalkozókat, akik adományaikkal támogatják a gyerekek ünneplését. Közművelődési asszisztensként nagyon boldog vagyok, hogy idén ki vehettem a részemet. Az első levelek megcímzésétől, kihordásától, az izgalom, hogy vajon lesz elég felajánlás majd a közös öröm a képviselőkkel, polgármesterrel, a hivatalban dolgozókkal mikor egy-egy felajánlásról hírt kapunk…minden kicsi és nagy adománynak szívből örültünk! Ők pénzt küldenek, Ők vásárolnak, Ők adnak szaloncukrot, Ők meg nyalókát, Minden egyes Ő mögött egy név, egy cég, egy a gyermekeknek adni akaró Ő áll. Meghívó a gyerekeknek, még pár telefon a technikai segítséghez, listák átnézése…ugye nem hagytunk kis senkit?… minden megvan? kell még valami? … Aztán délután megérkezett a 29 kíváncsi, lelkes gyermek, akik festettek, mézeskalácsot díszítettek asztali díszt készítettek. Türelmesen, egymásnak segítve, majd miután mindenki elkészítette a művét, vidáman, jó ízűen megették az „uzsonnát”. Kifele a karácsonyfa alól megkapták a csomagjukat. Remélem nekik is olyan öröm volt kapni mint nekünk adni. A legjobb része mikor 1 órával később megállítanak és megkérdezik: „Kinek lehet megköszönni, mert annyira jól érezték magukat a gyerekek! Köszönjük” És azt hiszem ez a legfontosabb, hogy közösen a gyerekeknek örömet okoztunk! Köszönöm Horváth Tamásnénak ,hogy a csomagok összeállítását, annak megvételét lebonyolította. Köszönöm Kustánné Horváth Katalinnak a sok sok mézeskalácsot! Köszönöm, hogy részese lehettem! Kellemes Ünnepeket, Boldog Karácsonyt! Kránicz Mónika

Önkormányzatunk, a cégek, a magánszemélyek, a vállalkozók adományaikkal, sok sok apró mosolyt csaltak az iskolás, és óvodás gyermekek arcára.

S most álljon itt az adományozók névsora:

Bangó Sándor

Agro -Largo Kft

Mörk Károlyné

Halász Lívia

Zalaispa Zrt

Petőfi József

Cseh Németh György

Coop bolt

Zalabéri Aranyág Gyógyszertár

Laubné Halak Edit

Laub Melitta

Koltainé Ignác Szandra

Magral Kft

Zsuppán József

Zalabér Község Önkormányzata

Egy adományozó-ki kérte hogy a neve ne legyen nyílvánosan megemlítve

„Az adakozásra tett kísérleteink sikertelenek maradnak, ha az ajándék átadásakor visszatartjuk szeretetünk egy részét. Mindegy, milyen formát ölt az ajándék, mert a valódi ajándék mindenképpen a szeretet mozzanata a szívünkben.” Köszönöm a lebonyolításban résztvevő minden személynek a munkáját!

Köszönöm Önöknek, Nektek hogy szíveteket, ily módon is megnyitották, megnyitottátok!

Kellemes Ünnepeket,

egészségben mosolyban gazdag Új Esztendőt !

Kozma Ferenc polgármester

ADVENTI ÜNNEP!

Tisztelt Lakosság!

Ismét közeleg az Adventi ünnepkör. Szeretnénk feldíszíteni-a hagyományokhoz híven-központunkat. A mai nap 15.00 órától /amennyiben nem esik az eső/hívjuk és várjuk a munkálatokban aktív tagokat. Eső esetén, a holnapi nap lenne kijelölve a díszítésre, ugyanebben az időben. Kapcsolattartó: Horváth Tamásné/30-2062489/

Szívesen várunk benneteket!

Kozma Ferenc polgármester

Könyvtár

Folytattuk, és összefogással, ismét egy lépést haladtunk előre. Köszönöm a maroknyi, de lelkes csapatnak a munkáját. Tiszta szándékkal, de annál „koszosabban” fejeztük be a munkálatokat. De ismét tettünk valamit ! Kozma Ferenc polgármester

Emlékmű felújítás

Legbecsesebb, nem megújuló erőforrásunk az idő.
Bánjunk vele méltányosan, tisztelettel, megbecsülve. Az idő az ami a követ is koptatja.
Fontosnak tartottam, tartottuk, hogy az emlékművet méltóképpen megőrizzük a jövő számára.

Megemlékezés

Tiszteletteljes ünneplés!

Nagy tisztelettel emlékeztünk a nemzeti egység személyiségeire, a méltatlanul meghurcoltakra, a kegyetlen megtorlás elszenvedőire, és köszöntve tisztelegtünk a már eltávozottak emléke előtt. Köszönjük az iskola tanulóinak, felkészítő tanárainak a színvonalas műsort.

Könyvtár felújítás összefogással

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a Megyei Könyvtárral egyeztetve, a könyvtár berendezései.tárgyai polcai, megújulnak. Polgármesteri egyeztetés után, Önkormányzatunk képviselőtestületének döntése értelmében, festésre, a mennyezet cseréjére a világítás korszerűsítésére kerül sor. Nem magánkezdeményezés, nem pályázat, csupán az összefogásnak, az együtt gondolkodásnak, közös szervezésnek az eredménye. Vannak személyek, akik társadalmi munka keretében felajánlották szabadidejüket, kétkezi munkájukat,szaktudásukat az ügy érdekében. Köszönjük!

Megújult ravatalozó!


A ravatalozó munkálatait Zalabériek, és nem Zalabériek érezték magukénak, és cselekedtek!
Évtizedes ablakok?… 20-30 éves cement kocka kövek….?
Változtattam, változtattunk…Cselekedtem, cselekedtünk…
Emberek, akiknek a neve most csendesen a háttérben marad, de a munkájuk köszönetet érdemel.
Kicseréltük a nyílászárókat.…..és volt aki csak ment, és tette a tiszteletteljes dolgát, mint ahogy teszi nap mint nap, a faluban, a faluért.
Elkészült a járólapozás. Ha most nem, akkor csak decemberre vállaltam volna! – mondta a burkoló.
Vegyétek meg a járólapot, holnap elmegyek érte!
Új kapcsolók, és lámpatestek kellenének….- Én megyek érte, én pedig beszerelem – mondta a karbantartó, és egy helyi segítőkész ember.
Függönyt, szürkét vegyetek…..a kis ablakokra fehéret, szépet… – A karnisokat, függönyöket elmegyünk megvesszük- mondták a hölgyek, és a Jókai utcában élő lakos, pedig megvarrta azokat
A régi kopott, székeket dobjátok ki, nem méltó egy temetéshez. Az új fekete székek pedig megérkeztek.
Azt a falat leszigeteljük, a glettelést, mi megcsináljuk, ki is festünk. Esténként munka után felmegyünk – mondta két polgárőr!
A mai nap kitakarítunk, az ablakokat lemossuk, felmossuk a padlózatot – mondták a közmunka programban dolgozó hölgyek.
A függönyöket összeráncoljuk, és felrakjuk, berendezzük a helyiséget! – mondták az Önkormányzat dolgozói!
Én pedig mélyen, tisztelettel meghajtom a fejem előttetek ! – mondta a polgármester.

Terményáldás

Lakossági kezdeményezésre idén is összeállítottunk a terményáldás ünnepére egy kis bemutatót.
A vasárnapi mise keretében megáldásra kerültek a termények.
A kiállításra került termések szorgos zalabéri kezek munkáját dicsérik.
Köszönjük szépen mindenkinek aki részt vett a kezdeményezésben.
Köszönjük Kránicz Móninak, és Horváth Tamásnénak a kiállítás előkészítését !