Kedves látogató!

 

Szeretettel köszöntjük Zalabér község honlapján!


Kérjük ismerje meg életünket, értékeinket.

Megköszönjük,  ha véleményével, javaslataival és cselekedeteivel segíti mindennapi munkánkat!


Zalabér község önkormányzata

Az Ön böngészője nem támogatja a Flash tartalmat. Telepítse fel a bővítményt.

Búzavirág Népdalkör

A Búzavirág Népdalkör 2007-ben alakult, amikor néhány zalabéri asszony elhatározta, hogy a falunapot népdalok éneklésével teszi színesebbé.  A szeptemberben megrendezett eseményen a csoport Csiszárné Egyed Aliz vezetésével lépett fel.

Azóta rendszeresen – hetente egyszer vagy fellépések előtt többször is – tartanak próbákat. A helyi eseményeken kívül a szomszédos települések rendezvényein, művészeti fesztiválokon, minősítőkön szerepeltek.

2009-ben Vonyarcvashegyen a Magyar Kórusok és Zenekarok Szövetségének térségi szintű minősítőjén kiváló fokozatot ért el a csoport.

Ez az eredmény lehetővé tette, hogy 2010 májusában Gellénházán – az országos minősítőn - szerepeljenek. A zsűri döntése alapján a népdalkör arany minősítést kapott, Arany páva díjjal.

 

Ezután 2011 novemberében Pécsett az Országos Népzenei Gálaszintű Minősítőn szerepelt a 14 hölgyből álló csapat. Itt újra arany minősítést és Aranypáva díjat ítélt oda a neves szakemberekből álló zsűri.

A dalcsokraik között elsődlegesen zalai dalok vannak, de énekelnek határon belüli és kívüli egyéb gyűjtéseket is.

A népdalkör aktívan részt vesz a település életében, a különböző rendezvényeken, egyházi ünnepeken. 2011 novemberében – hagyományteremtő szándékkal – szervezte a Népi Értékeket Őrzők Fesztiválját, ahol a helyi fellépők mellett a környező települések művészeti csoportjai is szerepeltek.

A csoport szívesen vállal fellépést, amely során igyekszik színes népdalcsokrokkal továbbadni a népi értékeket.