A ZAOL cikke: (fotó Kiss Albert)

A település árvízi veszélyeztetettségének csökkentése volt a célja a Zalabéri Önkéntes Mentőcsoport újraminősítő gyakorlatának, amelyet a közelmúltban tartott.

A feladat végrehajtásának ellenőrzését és az ötévenként megújítandó minősítést a katasztrófavédelem szakemberei végezték.
Az ideiglenesen felállított műveleti bázison rövid eligazítást tartottak. Az egészségügyi szűrés, a munkavédelmi oktatás és a gyakorlati felkészítés után Kozma Ferenc polgármester mint településparancsnok irányításával délig dolgozott a mentőcsoport huszonegy önkéntese.

A vízkár helyszínére való kijutást és a forgalomelterelést a helyi polgárőrök biztosították. A helyszínen a megközelítőleg 100 méter hosszan, részben fás szárú növényzettel benőtt víz­elvezető árok és az átereszek megtisztítása volt a feladat.
A teendők elvégzése után, a bázisra visszaérkezve ebéddel és az elvégzett munka értékelésével zárult a program.

A gyakorlatot minősítő katasztrófavédelmi szakemberek – a szervezeti és műveleti irányelv alapvető szakmai követelményeinek teljesülését vizsgálva – jónak értékelték a csoport tevékenységét.

Befejezésül Kozma Ferenc köszönetet mondott a katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársainak és a gyakorlat résztvevőinek, akik újabb 5 évre szereztek minősítést alapvető vízkárelhárítási tevékenységre.


Skip to content