Avar- és kerti hulladék égetése.
Gépjárműadó
Hivatal

TISZTELT LAKOSSÁG!

  1. Avar-, és kerti hulladék égetése

Zalabér Község Önkormányzata 2020-ban a kormány döntésének megfelelően törölte helyi rendeletéből az avar-, és kerti hulladék égetésének szabályait, mivel a levegőminőség javítása érdekében ez országosan tiltásra került 2021. január 1. napjától.

Ezen szabályok értelmében 2021. január 1. napjától tilos az avar és kerti hulladékok égetése.

A 2020. november 4.-én  kihirdetett vészhelyzet során elfogadott jogszabályok azonban visszaadták a szabályozás lehetőségét az önkormányzatok számára a vészhelyzet végéig, így az avar-, és kerti hulladékok égetése a kormány által kihirdetett vészhelyzet végéig még az önkormányzat által meghatározott időpontokban (kedd, péntek és szombat 10.00 – 15.00 óráig) lehetséges Zalabér településen.

A vészhelyzet végének kihirdetésével egyidejűleg ez a lehetőség megszűnik és az égetésre nem lesz lehetőség!

  • Gépjárműadó

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a gépjárműadó ügyek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (továbbiakban: NAV) hatáskörébe kerültek 2021. január 1. napjától, ezzel egyidejűleg a gépjárműadó bevételeket a NAV által meghatározott számlaszámra kell majd utalni/befizetni, melyről tájékoztatni fogja az érintetteket.

Kérjük a gépjárművel rendelkező lakosokat, hogy az adót NE utalják az önkormányzat számlájára, mivel az esetleges túlfizetés összegét csak az államkincstáron keresztül lehet majd visszaigényelni.

  • Hivatal

A Kehidakustányi Közös Önkormányzati Hivatal Zalabéri Kirendeltsége a vészhelyzet ideje alatt az ügyfélforgalmat igyekszik minimálisra csökkenteni, az esetleges megbetegedések elkerülése érdekében. Kérjük a lakosokat, hogy amennyiben lehetséges az ügyeket elektronikusan intézzék. Az egyes kérelem nyomtatványok elérhetőek: https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap (önkormányzati hivatali portál), illetve e.mail-en keresztül az info@zalaber.hu e.mailen keresztül tudják elérni kollégáinkat.

Zalabér, 2021. január 7.

                                                                                               Kozma Ferenc

                                                                                               polgármester

Skip to content